SOLIS is het merk dat in Europa en Noord-Amerika wordt gebruikt door ITL Group (International Tractors Limited); in de rest van de wereld is het merk SONALIKA op de motorkap van de tractoren aangebracht.

SOLIS is geen onbekend merk in België en Europa.

durant philippeville

 

 

Het is aanwezig in ons land sinds 2014 en staat al 3 jaar in de TOP 5-verkoop van tractoren onder de 50 pk. Meer dan 600 SOLIS-tractoren zijn in omloop in België.

SOLIS is ook aanwezig in alle andere continentale Europese landen en heeft meer dan 10.000 tractoren op de markt gebracht.

De fabrikant heeft ook net de productie van meer dan een miljoen tractoren wereldwijd gevierd (aanwezigheid van het merk in Azië, Europa, Amerika, Afrika en Oceanië).

SOLIS heeft ook een paar jaar een partnership met de Japanse fabrikant YANMAR (aandeelhouder van 30%) en het is ook de laatste die de distributie van reserveonderdelen voor Europa organiseert (via Duitsland).

bg menu featured

 

In de Europese catalogus van de fabrikant, tuinbouw en landbouwtrekkers van 20 tot 75 pk.

De "S" -reeks omvat SOLIS 20- en SOLIS 26-microtractoren uitgerust met Mitsubishi-motoren (20cv 952cc en 26cv 1318cc) en een mechanische transmissie.

De hydrostatische versie van SOLIS 26 wordt voor het eerst op de Libramont-beurs in België gepresenteerd.

De SOLIS 50 (50pk - 2 of 4WD - hoepel of cabine) en de SOLIS 75 CRDI (75pk - 4WD - hoepel of cabine), beide uitgerust met een mechanische transmissie, maken dit bereik compleet.

Het bereik "N" (smalle - smalle versie) die de SOLIS 75N CRDI (75pk - 4WD - hoepel of cabine) neemt, is ook uitgerust met een mechanische transmissie.

De SOLIS 90 CRDI en SOLIS 90N CRDI (de "fruitiger" versie) met een capaciteit van 90 pk zullen begin 2020 beschikbaar zijn.

Er moet ook worden opgemerkt dat SOLIS bekende componenten gebruikt om zijn tractoren te assembleren: Mitsubishi-motoren (voor SOLIS 20 & 26), Carraro-transmissies, Mita en Bucher hydraulische systemen, Bosch-injectielijn en elektrische onderdelen, Luk-koppelingen, BKT-banden, onderdelen CBM heffen en bevestigen, ...

SOLIS biedt ook zijn eigen assortiment voorladers aan, evenals de meest gebruikte bijbehorende accessoires.